2015-07-05

Trumpa burnos skalavimo skysčio apžvalga

Skalavimo skystis yra viena iš pilnos burnos higienos priežiūros priemonių. Jį naudoti rekomenduoja daugelis odontologų. Jau kelintą buteliuką naudoju "Logodent" koncentruotą žolelių burnos skalavimo skystį (sertifikuotas BDIH). Buteliukas nedidukas, telpa 50 ml, tačiau užtenka labai ilgam, nes kartui tereikia kelis lašus šio skysčio sumaišyti su puse stiklinės vandens. Išties taupus.

Sudėtyje aromatingas pipirmėčių aliejus, kuris ne tik suteikia gaivų burnos kvapą, bet ir yra stiprus antiseptikas (stabdo bakterijų augimą). Prieš bakterijas ir uždegimus taip pat teigiamai veikia sudėtyje esantys mirų ir šalavijų ekstraktai.
"Logodent" burnos skalavimo skystį išskirtiniu daro ir tai, kad sudėtyje yra natūralaus bičių propolio, kuris nuo senų laikų gerai žinomas dėl savo  gydančių savybių. Galima rasti literatūros, kurioje minimas jo teigiamas poveikis prieš paradontozę.

Ir skonis, ir kvapas labai gaivūs, stipriai jaučiasi pipirmėtės. Minusiukas - norėtųsi, kad tas gaivumas išliktų kiek ilgiau, tačiau visa kita puiku ir neturiu jokių priekaištų. Skalauju, kai nepamirštu, ryte ir vakare po dantų valymo siūlu ar pavalgius.
Vertinu 4.5 balo iš 5.
Sudėtis (INCI): Alcohol denat., Aqua (Water), Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Glycerin, Commiphora Abyssinica Resin Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Aroma (Flavour)**, Sorbitol, Bisabolol, Propolis Cera, Eugenol**, Limonene**, Linalool**.
* - iš ekologinių ūkių,
** - eterinių aliejų sudedamosios dalys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą