2015-04-02

Margi Velykų nagučiai

Pavasaris, kai vėl sugrįžta šiluma, geriausias metas dabintis visaip, kaip tik įmanoma. Man vėl sugrįžo noras nuspalvint nagučius. Jau senokai jums norėjau papasakoti apie savo mėgiamos firmos nagų lakus - "Benecos". Visiškai natūralių lakų gal ir nerasime, tačiau šie yra vieni iš tų, kurie mažiau kenkia, labiau tausoja, ką pastebėjau ir pati - nebegelsta nagai, jie yra tvirtesni. Nedaugžodžiausiu, tik paminiu kelis pagrindinius svarbiausius aspektus, kodėl jie, mano manymu, yra verti dėmesio:
  • pagaminti be sveikatai kenksmingų formaldehido, tolueno, ftalatų, kamparo ir kanifolijos;
  • palyginus neblogai išsilaiko nulakavus, vidutiniškai 3 dienas;
  • įvairi spalvų paletė - nuo rafinuotų pastelinių ir tamsių spalvų rimtoms biuro darbuotojoms iki mėlynos, žalios bei oranžinės ryškių spalvų mėgėjoms ir pavasario nešėjoms.
Turiu 6 spalvas, tad apie kiekvieną po trumpą žodelį. Beje, spalvų pavadinimai nuotraukoje surašyti tose vietose, kur spalvos geriausiai atitinka tikrovę (tikras nagų lakų spalvas, pasirodo, ne taip paprasta pagauti fotoaparatu, juolab tokiai nepatyrusiai fotografei, kaip aš).

Crystal - skaidrus bespalvis nagų lakas. Jį naudoju, kai spalvos nesinori, bet palakuoti nagus kaip ir pravartu, pvz., lankantis baseine, taip pat juo lakuoju kaskart prieš tepdama kokios kitos paprastesnės firmos laką, kad bent kažkiek apsaugoti nagą. "Benecos" neturi nagų lakų su blizgučiais, tačiau nesunkiai tokį galima pasidaryti pačiai įbėrus blizgučių į skaidrų nagų laką :)

Sharp rose - parlamutrinė balta spalva su švelniu švelniu rožiniu atspalviu. Su blizgučių dulkelėmis. Spalva gana sodri, nėra labai permatoma, tad palakavus vienu sluoksniu neatrodo gražiai, reikia lakuoti 2-3 kartus. Ypač gražiai atrodo nulakavus ilgus nagus.

Rose passion spalva labiau primena ne rožes, o tamsią kūno spalvą. Renkuosi ją retai, nes gan nuobodoka. Na, bent jau tinka prie daug ko.

Peach sorbet - naujausia mano turima "Benecos" lako spalva. Labai skani ir vasariška.

Wild orchid yra mano mėgstamiausia spalva. Realiai spalva atrodo kiek ryškesnė, gyvesnė nei nuotraukoje. Labiau primena avietę, o ne orchidėją, kaip sako pavadinimas :) Labai gražiai ir lengvai padengia nagą. Beje, susidarė įspūdis, kad iš "Benecos" nagų lakų ši spalva geriausiai atlaiko, kartais net 5 dienas. Žinoma, kiek manikiūras atlaikys, labiau gal priklauso ne nuo nagų lako, o nuo to, kaip nagas buvo paruoštas prieš lakavimą ir ar buvo atliekami kokie nors namų ruošos darbai :)

Deep Plum - mano rudens spalva. Nuotraukose niekaip nepavyko pagauti jokio jos atspalvio, kaip juoda, taip juoda. Bet ji nėra juoda. Tamsios violetinės slyvos spalvos su blizgučių dulkelėmis. Man ši spalva viena iš labiausiai patinkančių.

Visas šias spalvas tepu po 2-3 kartus (nuotraukose lakuota po du), tada atrodo geriausiai, karto nepakanka. Šį kartą įkeliu vienos sudėties pavyzdį, kitos daugmaž panašios.

Wild orchid nagų lako sudėtis (INCI): ethyl acetate, butyl acetate, nitrocellulose, adipic acid/ neopentyl glycol/ trimellitic anhydride copolymer, acetyl tributyl citrate, isopropyl alcohol, stearalkonium hectorite, sucrose acetate isobutyrate, pentaerythrityl tetraisostearate; sudėtyje gali būti (+/-): CI 77891, silica, mica, CI 77491, CI 77499, CI 15850, CI 15880, CI 77266, barium sulfate, CI 77510, CI 77861, CI 19140).

Bendras įvertinimas: "Benecos" nagų lakams skiriu 4 balus iš 5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą