2016-01-04

Kremas, kuris idealiai tiks dirbančioms kompiuteriu

Sveiki! Pirmas įrašas tinklaraštyje šiais metais. Papasakosiu apie kremą, į kurį iš pradžių žiūrėjau gan skeptiškai, tačiau dabar, kai praėjo mėnuo nuo naudojimo pradžios, suprantu, kad jis vienas iš geriausių mano kada bandytų drėkinamųjų kremų. Tai "La Mav" ekologiškas intensyviai drėkinantis kremas su valgomąja ybiške, kurį gavau dovanų prieš mėnesį. Nors žiemą labiau rekomenduojami maitinantys kremai, labai knietėjo išbandyti. Tad nelaukusi pavasario kuriam laikui nusprendžiau savo tuo metu naudotus kremus padėti į šalį ir naudoti šį. Juolab, kad drėkinimo man dabar, kai namai šildomi ir rečiau išeinu į lauką, reikia kur kas labiau nei maitinimo. Tačiau apie viską iš eilės.

"La Mav" - tai ganėtinai naujas ekologiškos sertifikuotos kosmetikos gamintojas iš Australijos. Kompaniją beveik prieš septynis metus įkūrė daktarė Tarj Mavi, kuri daugiau nei 25 metus dirbo mokslinių tyrimų ir plėtros srityje ir sukūrė unikalias sertifikuotas ekologiškas odos priežiūros priemones, padedančias kovoti su senėjimu. Jei jums dar ne trisdešimt ir mojate ranka, kad jums ši  tema visai neaktuali, anaiptol... Šiais laikais per daug nepaisant amžiaus ribų apie priemones nuo priešlaikinio odos senėjimo turėtų pagalvoti visi, o ypač tos moterys, kurių oda visą dieną atakuojama laisvųjų radikalų, skriejančių nuo kompiuterio ekranų. Aišku, vyrams taip pat svarbu saugoti odą, nors juos kiek gelbėja storesnė nei moterų oda, tad ir išorinių dirgiklių yra sunkiau paveikiama. Odą neigiamai veikia ir sendina saulė, vėjas, šaltis, taip pat netinkama ir nepilnavertė mityba, užterštas oras, stresas ir t.t. Jei viso to neįmanoma išvengti tiesiogiai, tenka pasitelkti kosmetiką.

Apie kremo sudėtį

Nors sakoma, kad dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, bet tik gavusi "La Mav" kremą dovanų, suskubau pasižiūrėti, kokie ingredientai slepiasi už lotyniškų pavadinimų. Kaip rašiau praeitame savo straipsnelyje, svarbiausia yra sudėtis, o ne tai, ką gamintojas rašo ant pakuotės, nes ne visais atvejais gali būti tiesa. Kosmetikai esu labai išranki (gal kartais net perdėtai), tačiau šiuo atveju likau labai maloniai nustebinta - sudėtis itin gera: be jokių kenksmingų ingredientų, su didele puokšte įvairiausių augalų aliejų, ekstraktų ir kitų biologiškai aktyvių veikliųjų medžiagų. 100% natūralios sudedamosios dalys, iš kurių daug ir ekologiškų.







"La Mav" stangrinamojo dieninio veido kremo su valgomosios ybiškės ekstraktu sudėtis (INCI): *Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice; *Rosa Damascena (Rose) Distillate; *Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil; Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate; Sodium Levulinate, Sodium Anisate; Cassia Alata Leaf Extract; Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Dextrin; Argania Spinosa Leaf Extract; *Glycerin (Vegetable); Glyceryl Caprylate; *Rosa Canina (Rosehip) Oil; Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Acer Saccharinum (Sugar Maple) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Extract; Commiphora Mukul Resin Extract; *Vaccinium Vitis-Idaea (Lingonberry) Seed Oil; Tocopheryl Acetate (Vitamin E – plant derived); *Lycium Barbarum (Goji) Extract; *Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Nut Oil; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract; Retinyl Palmitate (Vitamin A); *Camellia Sinensis (Green Tea) Extract; *Ginkgo Biloba Extract; Essential Oils of Rosa Centifolia (Rose), *Cananga Odorata (Ylang Ylang), *Citrus Grandis (Grapefruit) and *Citrus Sinensis (Orange Sweet).
*- sertifikuoti ekologiški ingredientai.

Visų pirma, noriu atkreipti dėmesį, kad kremo pagrindinė sudedamoji dalis yra ne vanduo, kaip daugelyje kitų gamintojų kosmetikos priemonių, bet ekologiškos alavijų sultys ir ekologiškas damaskinių rožių hidrolatas! Alavijai (sin. alijošius) nuo senų laikų žinomi kaip itin gera drėkinanti, raminanti ir gydanti priemonė. Alavijų sultys yra viena geriausių priemonių nusideginus, todėl visada jų turiu šaldytuve. Alavijai turi nuostabias regeneruojančias ir odos elastingumą išlaikančias savybes. Rožių hidrolatas odą gerai ir drėkina, ir ramina, ir visapusiškai ją puoselėja; ypač tinka dailiosios lyties atstovėms kaip harmonizuojantis augalas.

Iš aliejų sudėtyje daugiausia yra migdolų aliejaus. Jis vienas mano mėgstamiausių, nes yra labai švelnus ir tinkantis net jautriausiai kūdikių odelei. Jo sudėtyje yra antioksidanto vitamino E, kuris veikia prieš odos senėjimą, ramina įvairius uždegimus. Migdolų aliejus odą gerai suminkština ir nuramina, tuo pačiu ir maitina, ir drėkina.

Sudėtyje daug daug įvairių ekstraktų, nuo daugumai gerai žinomų augalų: arganų lapų, mėlynių, cukranendrių, sidabrinių klevų, apelsinų, citrinų, goji, rozmarinų, žaliosios arbatos, ginkmedžio; iki mažiau girdėtų: Senna alata, vagomosios ybiškės, gugulio. Taip pat sudėtyje erškėtrožių, bruknių sėklų ir puiklapių aliejai, rožių, ylang ylang, greipfrutų, saldžiųjų apelsinų eteriniai aliejai. Kremas praturtintas vitaminais E ir A.

Kelis ekstraktus aptarsiu kiek plačiau. Pirmiausia valgomosios ybiškės ekstraktą, kuris minimas ir kremo pavadinime. Pirmą kartą apie ybiškę sužinojau dar prieš kelis metus paskaičiusi straipsnyje. Tiesa, tame straipsnyje ir pirmą kartą perskaičiau pavadinimą "La Mav". Tačiau paskaičius ir užsimiršo. Ir štai atsirado proga vėl prisiminti apie valgomąją ybiškę. Minėtas straipsnis lietuvių kalba yra čia. Ten rašoma, kad valgomosios ybiškės ekstrakto pagrindinė savybė - padeda atpalaiduoti odą bei veido raumenis, ko pasekoje oda atrodo lygesnė, su mažiau raukšlelių. Kitaip tariant - natūralus "botoksas". Nors straipsnyje ir nepaminėta, tačiau ybiškių ekstraktas yra ir geras antioksidantas, padedantis apsaugoti odą nuo priešlaikinio senėjimo. Švelnina ir nuramina odą. Taip pat radau informacijos, kad valgomųjų ybiškių ekstrakte yra tam tikrų komponentų, kurie drėkina ir apsaugo odą. Labai tinka sausai, brandžiai, pavargusiai ir raukšlėtai odai.

Beje, sudėtyje esantis gugulio (lot. Commiphora mukul) ekstraktas taip pat padeda atpalaiduoti raumenis. Šio ekstrakto poveikis odai plačiai tyrinėjamas mokslininkų. Yra įrodyta, kad gugulio ekstraktas turi senėjimą ir raukšlių susidarymą stabdančių savybių, pagerina odos glotnumą, ją apsaugo.

Visi sudėtyje esantys aliejai ir ekstraktai daugiau ar mažiau yra antioksidantai, tačiau išskirti norisi rozmarinų ir žaliosios arbatos ekstraktus. Rozmarinų lapų ekstraktą žino turbūt daugelis, kas gaminasi kosmetiką namuose, nes jis yra itin stiprus antioksidantas ir naudojamas kaip natūralus konservantas. Tuo pačiu apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų, veikia antibakteriškai, priešuždegimiškai. Žaliosios arbatos ekstraktą daugelis kosmetikos žinovų rekomenduoja kaip labai stiprų antioksidantą, priešuždegiminį ir prieš senėjimą veikiantį ingredientą.

Mano pastebėjimai

Kadangi šios firmos produktų iki šiol dar nebuvau bandžiusi, nežinojau, ko tikėtis, kai užsitepsiu kremą. Nors atsiliepimų apie jį buvau skaičiusi nemažai ir daugelis jų labai geri, o pati esu naudojusi daug kitų ekologiškų ir natūralių kremų, visgi šis kremas iš pradžių nelabai maloniai nustebino. Visų pirma kremo konsistencija - jis buvo skystas, emulsija visiškai išsisluoksniavusi - vandenėlis ir aliejus su neišsisluoksniavusio kremo likučiais. Bet - labai gerai suplakus buteliuką po kelių paspaudimų pasirodė jau normalus kremas: baltas, standus, lengvas. Vėliau to daryti nebereikėjo po kelių stipresnių buteliuko papurtymų prieš naudojimą.

Kitas kremo akibrokštas - kvapas. Jau senokai benaudojau kokią nors kosmetikos priemonę, kuri nekvepėtų. Turiu omenyje ne tai, kad jis neturėjo kvapo. Kvapą jaučiau, bet nelabai malonų, kiek primenantį senstelėjusį aliejų. Kadangi kilo įtarimų, susisiekiau su "La Mav" atstovais Lietuvoje, kurie išaiškino, kad šio kremo kvapas yra būtent toks. Atsekiau, kas jam suteikė šį kvapą - tai puiklapių aliejus. Prisiminiau, kaip anksčiau pati esu ne kartą gaminusi kremą su šiuo aliejumi ir nors į kremą jo dėdavau visai nedaug, gan specifinis ir stiprus puiklapių aliejaus kvapas permušdavo visus kitus kvapus. Tačiau panaudojusi kelias dienas šį "La Mav" kremą, prie kvapo pripratau ir jo beveik nebejaučiau. Beje, ant odos jis ganėtinai greitai išblėsta. Tad ir šį "minusą" lengvai nurašau. Visgi gerai, kai kremas kvepia tiesiog tuo, kas jo sudėtyje, o nėra papildomai prikvėpintas.

Nepaisant prasto pirmo įspūdžio visgi turiu pasakyti, jog šis kremas pranoko bet kokius mano lūkesčius. Visų pirma, labai patiko kad lengvas, tačiau standžios konsistencijos kremas labai gerai susigeria į odą. Nelieka jokių nemalonių riebalų likučių ar plėvelių, tiesiog malonus gaivios ir švelnios odos pojūtis.

Antra - išties intensyviai drėkina. Kadangi daug laiko praleidžiu šildomose patalpose, mano oda labai greitai išdžiūsta ir drėgmės reikalauja labiau nei vasarą. Šį "La Mav" kremą tepu kiekvieną rytą, kai dirbu namuose ir niekur nereikia skubėti per šaltukus. Todėl manau, kad galėtų būti puiki drėkinanti priemonė taip pat daug laiko namuose praleidžiančioms mamoms su mažyliais.

Kaip jau minėjau šio kremo sudėtyje yra labai daug stiprių antioksidantų, kurie saugo odą nuo neigiamo aplinkos poveiko ir senėjimo. Tai man labai aktualu. Ir ne dėl to, kad oda būtų brandi. Ne, ji nei brandi, nei raukšelių yra. Tačiau kasdien bent po 8 valandas praleidžiu prie kompiuterio vien darbo reikalais. Todėl be galo svarbu odą tinkamai apsaugoti. Žinoma, pačių laisvųjų radikalų kiekio ir jų poveikio odai neišmatuosiu, todėl sunku būtų ir teigti, kad kremas tikrai apsaugo mano odą nuo tų žalingų mažyčių dalelių. Tačiau sudėtyje esantys antioksidantai šį darbą teoriškai turėtų atlikti.

Beje, labai patinka ir kremo pakuotė. Buteliukas su dozatoriumi ir pompa. Taip kremas neturi sąlyčio su oru ir ilgiau išlieka šviežias. Naudojasi skalsiai, nors oda kartais tiek jo sugeria, kad patepu ir antrąkart.

Kam rekomenduoju?

Nors jau ir minėjau, bet apibendrinimui dar norėtųsi parašyti konkrečiai, kam "La Mav" kremą su ybiške rekomenduočiau. Žiemą - drėgmę praradusiai, sausai, brandžiai, pavargusiai odai, t.y. daug laiko praleidžiančioms šildomose patalpose ir dirbančioms prie kompiuterio. Šiltuoju metų laiku - visoms ir visiems, kam trūksta drėgmės, bet riebiai odai gali būti per sunkus, kad ir koks jis lengvas atrodo. Vasarą visiškai pakaks šio vieno kremo, o žiemą esant minusinei temperatūrai geriau naudoti tik tada, kai būnate namuose, o einant į lauką papildomai pasitepti riebesniu apsauginiu kremu. O jei šalta taip, kaip pastarąją savaitę (net virš -20), geriausia drėkinamąjį kremą palikti tik nakčiai, o dienai naudoti riebesnį apsauginį kremą nepamirštant skruostų ir nosytės patepti su sviestmedžių aliejumi, kuris gerai apsaugos nuo šalčio.

Šio kremo 50 ml kaina  yra 45 eurai "La Mav" atstovų Baltijos šalyse puslapyje www.lamav.lt

Mano įvertinimas - 4.5 balo dėl ne itin patikusio kvapo, bet kvapas kaip ir skonis - labai individualu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą