2015-12-14

DIY kūno šveitiklis - saldžiau nebūna

Dalinuosi super paprasto ir super saldaus kūno šveitiklio receptu, gimusio iš didelės meilės saldumynams, kurių, aišku, prieš šventes ir taip netrūksta. Bet pasisaldinkime daaar... :)

Reikės po 1 arbatinį šaukštelį:
  •     medaus,
  •     stambaus rudojo cukraus,
  •     kokosų aliejaus.
Sakysite per saldu? Pabandykite, jums tikrai tikrai patiks! Kartu susimaišę medaus ir kokosų aromatai  sukuria pasakišką mišinį.

Rudasis cukrus masažuojant šveičia odą ir taip padeda pašalinti negyvas odos ląsteles. Taip pat suaktyvina kraujotaką. Dar vienas šio šveitiklio pliusas -  neužkemša vonios, kaip gali nutikti naudojant maltą kavą, kokosų drožles, aguonas ar kitus netirpius produktus.

Medus pamaitina odą naudingomis medžiagomis. Jame yra natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, geležies, cinko, seleno, jodo, vitamino A, B grupės, C, D, E vitaminų, folio rūgšties, fermentų ir kietųjų dalelių, pvz., žiedadulkių, kurios patenka renkant medų (pagal nevartok.lt). Taip pat medus pasižymi antibakterinėmis savybėmis, padeda detoksikuoti odą, ją išvalo. Labai gerai drėkina.

Kokosų aliejus ne tik gardžiai kvepia, bet ir visapusiškai puoselėja odą. Ją drėkina, maitina, suminkština ir nuramina sudirgimus. Padeda esant pleiskanotai, pažeistai odai. Kokosų aliejuje yra antioksidantų, kurie padeda išvengti ankstyvų raukšlelių ir senatvinių dėmių atsiradimo. Būtinai naudokite kokybišką, nerafinuotą ir dar geriau ekologišką aliejų.

Šį kūno šveitiklį paprasta ir pasigaminti, ir naudoti. Tereikia visus tris ingredientus sumaišyti kartu prieš einant į dušą, o baigiant maudytis juo ištrinti ir išmasažuoti šiltą drėgną kūno odą. Neskubėkite, pasimėgaukite sušildančiu kvapu. Gerai įtrinkite į odą. Masažuokite, kol cukrus visai ištirps, apie 5 minutes. Nesušalkite, jei vonios kambaryje vėsoka, tačiau kuo ilgiau masažuosite, tuo oda pasisavins daugiau naudingųjų medžiagų iš medaus ir kokosų aliejaus (ne tik kūno šveitiklis, bet ir kaukė tuo pačiu bus). Po to nuplaukite šiltu vandeniu ir labai švelniai odą nusausinkite rankšluosčiu, kad nenuvalytumėte ant odos likusio aliejaus. Po tokios procedūros nebereikės ir kremo. Juk kokosų aliejus nuostabiai sudrėkina ir sušvelnina odą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą