2015-08-09

Kai norisi ko nors skanaus

Retai kada dalinuosi receptais, bet šį kartą negaliu nutylėti tiesiog dieviško skonio sveikų saldainiukų recepto. Vietoj poros planuotų suvalgiau gal šešis - apžora.



Reikės:
1/2 puodelio datulių be kauliukų,
4 valg. š. avižinių dribsnių,
2 arbat. š. žemės riešutų sviesto,
1 arbat. š. chia sėklų,
1/5 arbat. š. vanilinio cukraus,
1/5 arbat. š. malto cinamono.

Gaminti labai paprasta. Visų pirma sublenderiuoti datules (nebūtinai iki košės, gali likti ir stambesnių gabalėlių), tada sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti šaukštu. Jei masė per sausa, įpilti šaukštą vandens ar augalinio pieno. Drėgnomis rankomis, kad masė neliptų prie pirštų, formuoti norimo dydžio rutuliukus. Sudėti juos į indą, apdengti maistine plėvele. Palaikyti šaldytuve apie 30 minučių ir mėgautis! Aš panašaus tipo rutuliukų gan dažnai pasidarau ir vis kitokių. Šiandien būtent tokios sudėties gaminau pirmą kartą ir likau labai sužavėta, išskirtinai nerealaus skonio. Šaldytuve gali išbūti apie savaitę ar ilgiau, kol susivalgo.

Pastebėjimai. Datules rekomenduoju pirkti ekologiškas, nes jos užtikrintai bus neišmirkytos cukruje kaip daugelis kitų parduotuvėse, o ir skonis geresnis, sultingesnės. Jei riešutų sviestas be druskos, galima įberti ir žiupsnelį druskos į rutuliukų masę. Vietoj vanilinio cukraus, žinoma, geriausia dėti vanilės minkštimą tiesiai iš vanilės ankšties (šiuo metu neturėjau). Jei avižiniai dribsniai labai stambūs, juos taip pat galima trumpai pamalti blenderiu kartu su datulėmis.

Šie saldainiukai tikros energijos bombos. Labai tinka, kai norisi ko nors skanaus be didelės nuodėmės. Patiks ir veganams, ir vegetarams, ir viską valgantiems

Daugiau sveiko maisto idėjų Facebook'e arba Instagram.

2 komentarai: