2011-01-15

Šokoladinis kūno sviestas

Žiemą dažnai norisi riebesnių, labiau odą maitinančių priemonių, tad pagaminau kūno sviestą. Gavosi vidutinio minkštumo, lengvai tepasi, greitai tirpsta ant kūno. Kvapas ne visai šokolado, nes per daug jaučiasi mimozų kvapas - gėliškas. Tačiau jos gerai minkština bei švelnina odą. Kitą kartą, jei kartosiu šį receptą, nedėsiu mimozų vaško :) Sviesto spalva - švelni, pieniško šokolado ar karamelės...
Jis tinka ne tik vietoj kremo, bet ir masažams. Kavos eterinis aliejus gerai energizuoja ir teigiamai veikia nuotaiką, emocijas, o tai labai svarbu šiuo tamsiu metų laiku ;)
Taip pat, norėčiau paminėti, kad benzoino absoliutas gerai veikia nuskirdusią odą, sezamo aliejus pagerina kitų medžiagų įsisavinimą, o kakavos sviestas bei abrikosų kauliukų aliejus stangrina odą.

Sudėtis:
  • kokosų aliejus,
  • kakavos sviestas šokoladinis,
  • sezamo sėklų aliejus,
  • sviestmedžio aliejus,
  • abrikosų kauliukų aliejus,
  • kviečių gemalų aliejus,
  • mimozų vaškas,
  • benzoino absoliutas,
  • kavos eterinis aliejus,
  • augalinis vit. E.

11 komentarų:

  1. Anonimiškas2011-01-17 16:02

    Ar galima būtų į tokį kremą dėti cinamono eterinį aliejų? Skaičiau, kad jis priskiriamas prie dirginamųjų, tačiau ar keli lašai gali dideliame kiekyje sukelti tokią reakciją?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš pati turiu cinamono ea (kininis, kvepiantis cinamoninėmis bandelėmis), tai tikrai galvoju kada įmaišyti į kokį kremą, bet labai labai mažai. O dėti nereikia daug ne tik dėl jo dirginančio poveikio, bet ir dėl labai intensyvaus kvapo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2011-01-18 17:17

    Ir mano toks pats, kininis, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2011-01-31 15:50

    Kokiom proporcijomis viską maišyti?
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man labai skaniai šis kremas atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ne kartą jau minėjau, kad proporcijų nerašau, fantazijos reikalas :) Pati kitų receptų neplagijuoju, tai ir visiems linkiu daugiau kūrybiškumo ;)

    Palomina, gamindama jį ragavau, nes atrodė kaip Rududu :D Man irgi skaniai atrodo, niam...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2011-06-12 23:04

    koks kiekis gavos?ir kiek vit e dejei?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dariau berods 60 ml, o kiek dėti vit. E reikia žiūrėti į gamintojo rekomendacijas, nes būna skirtingai... Aš turiu iš Aroma Zone, dėjau 10 lašų.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas2012-02-25 23:07

    na sutinku kad proporcijos yra meno reikalas, na bet jei padauginsiu hidrolato ar kazkokio kito sviesto tai gali nesigauti,kaip pradedanciai noretusi kazkokio tikslumo o veliau jau pasinerti i kuryba :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sviestus kūnui gaminti yra lengviausia, tik aliejai ir sviestai, be hidrolatų. Geriausia prdžioje gamintis mažais kiekiais ir žiūrėti, kokios konsistencijos labiausiai patiks, galite pabandyti perpus dėti aliejų ir sviestų.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškas2012-02-26 14:39

    aciu uz patarima.

    AtsakytiPanaikinti